tisdag 16 oktober 2012

Jag ritar doptavla med barnets födelsedata

  Jag upptäckte att jag hade missat att visa de här doptavlorna i bloggen. De har funnits med på Instagram och de finns att beställa på Emmagjort.se sedan en tid tillbaka, men här har de blivit bortglömda.

Tänkte det kunde vara kul att se från skiss till färdig tavla. På bilden ovan har jag precis gjort klart de svarta linjerna med hjälp av ljusbordet. Först gör jag nämligen en skiss i blyerts som ofta blir kladdig och full med fula halvsuddade linjer. Sedan lägger jag det "riktiga"pappret på och med hjälp av ljusbordet ritar jag de svarta linjerna. Jag använder flera olika svarta pennor för att få olika tjocklek på linjerna.

 Sen är det dags för färglägningen. Jag använder Promarker. Som ni ser på bilden ovanför sorterar jag dem i färger för att slippa leta efter rätt nyans hela tiden =) Oftast gör jag ett färgschema innan jag sätter i gång med färgläggningen så jag redan innan kan se hur färgerna ser ut tillsammans och hur de blandar sig med varandra.

Doptavla / födelsetavla tryckt på canvas  
 Bilden skannar jag och  fixar eventuellt små skavanker. Nu kommer all text och den nya bakgrunden på plats, innan skrivaren för canvas får jobba en stund. Sen ska det byggas ram och canvasen ska spännas =) Om du är sugen på att köpa personliga doptavlor kan du klick här så kommer du direkt dit =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)