söndag 29 maj 2011

Emmagjord sångpåse

Kollade precis bakåt i bloggen och insåg att jag lever lite i en bubbla just nu. Jag trodde jag hade visat fler saker på bloggen än jag verkar har gjort... så nu ska det bli bättring. Jag har ju varit rätt produktiv, det är väll därför jag glömmer att blogga om det ;)

Så jag börjar med att visa sångpåsen som jag gjorde till Troy när han fyllde ett år. Själva påsen är sydd i ett polyestertyg som jag först tryckte på. Det turkosa bandet sitter fast i sömmen, som är mitt bak, så det inte kommer bort.

I påsen la jag katten, stjärnan, blåbärskorgen, lammet, spindeln, nallen och kudden. På bilden ovan har jag lagt de figurerna som jag har gjort i trä. Först har jag ritat en mall, sedan sågat med min elektriska figursåg, sen åkte airbrushen fram och jag målade dem med den + pensel till kattens ansikte. Femman la jag med för att man skulle få lite känsla för storleken.

Nallen och kudden har jag sytt. Nallen är i velour och kudden mjuk flanell med spöken på.

Sist men inte minst är det spindeln och lammet som är tryckta på glasunderlägg (glasunderlägg från emmagjort)Där har jag tagit tekningar och skannat in i datorn och sedan tryckt på underläggen, jag valde dem i hardbord.

Kan väll erkänna att det tog lite mer tid än jag hade tänkt mig från början men det var framför allt för att jag inte var van vid sågen och fegade lite. Troy och hans föräldrar verkade i alla fall gilla min hemsnickrade sångpåse och jag hoppas de får många roliga sångstunder med den =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)