torsdag 23 januari 2014

Fuskolle / låtsaspolo / halsvärmare med raglan

Lilla E (2-år) behövde något som värmde halsen bra när hon är ute och busar i kylan. En halsduk fungerar ju bra i många lägen men nu när det blivit kallare ville jag att hon skulle ha nått som inte glipar och som täcker bra i halsen på overallen.

stickad fuskoleNär jag stickade en halsduk till min svärfar fick jag nästan ett helt nystan med Viking alpaca sport (30% alpaca, 40% merino och 30% nylon) över.

Jag la upp 100 maskor på stickor 3,5 som jag stickade 2räta 2 aviga i ca 14 cm. Sedan delade jag upp maskorna 15-35-15-35 = ärm-framstycke-ärm-bakstycke. Jag satte ut markörer mellan de olika delarna. Vid markörerna gjorde jag ett omslag vart annat varv en maska före och en maska efter markören. Jag fortsatte så tills jag tyckte det kändes lagom och mitt garn sinade. Det blev ca 4cm och 5 varv med omslag ( 5 hål).

Jag avslutade med att sticka 4 varv 1rät 1 avig ( för att kanten inte ska rulla sig) det sista varvet och till avmaskningen använde jag samma garn men in en mörkare grå färg. (På de sista varven gjorde jag inte några raglanökningar.)Kragen blev lite större än jag tänkt mig men fungerar bra och kommer kunna användas flera vintrar =) Jag viker inte ner kragen när hon har den i overallen utan har den enkel så den inte sitter åt och knölar sig. Hoppas den inspirerar =)


fuskole med raglan

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt smart! Tack för beskrivningen. :)

  SvaraRadera
 2. Viljen fin! Ska genast sticka till mina barnbarn. / Susann

  SvaraRadera
 3. Härlig! Den ska jag sätta igång med t våra 2 barnbarn. Ska fixa garn imorgon. Tack för mönstret.Tantula

  SvaraRadera
 4. Den snyggaste fuskis jag sett på länge. Både snygg och praktisk. Bra jobbat.

  SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)