söndag 12 januari 2014

Baka baka liten kaka...

Nu är Jullovet över på riktigt och vardagen tar över. Efter att ha arbetat intensivt under julhandeln och kastats in i julfirandet är det faktiskt rätt skönt med vardagar och rutiner igen. Missförstå mig inte nu... för jag älskar november och december med allt var de innebär av jobb, familj och firande =)

Förra veckan fyllde Evelinas Oppa (morfar) år. Eftersom han och mommo (mormor) skulle komma över till oss passade jag och lilla E på att baka. Om lilla E fick bestämma skulle vi baka varje dag. Det är ju så kul att vispa, röra, hälla och fixa och dona. (undrar var hon fått det ifrån ;) )Hon tar sina uppgifter på största allvar. Plocka i muffinsformarna, vispa ägget, blanda torra ingredienser. Nästan allt får hon testa och känna på. En viktig uppgift är ju såklart att "slicka bunken" när smeten är klar ;)
När chokladmuffinsen var bakade skulle de dekoreras. Man kan tro att en (nästan) 2-åring bara hivar på saker... men inte lilla E. Vi hällde upp strössel, sockerhjärtan och kokos i olika skålar. Hon är mycket noga med vad som skulle va på vilken och hur mycket. Ibland trodde man att en muffins var klar men nej, nej... det saknades två rosa hjärtan på ena sidan =)Väldigt fina och goda blev dom om jag får säga det. Födelsedagsbarnet uppskattade dem mycket, och Evelina var väldigt stolt när vi fikade =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)