måndag 7 september 2009

Nytt papper som ser ut som gamalt papper

För en tid sedan bestämde vi på fortet att vi skulle piffa våran "Einsteine cell" I den finns 4st kluriga frågor. Svaren ger en kod som man ska knappa in, lyckas man lista ut rätt kod får man poäng =) vi ville sätta lite guldkant på cellen och få frågorna att se gamla och "äkta" ut.

Så jag köpte lite tjockare grängat papper för skrivare på panduro. Akvarellpapper skulle säkert också fungera. Jag valde ut fyra fina lite handskrivna och/eller gammeldags typsnitt. In med papprena i laserskrivaren (svart text). I en långpanna hällde jag kaffe och lite av sumpen. Sen doppade jag pappret ordentligt och la det att torka på tidningar med framsidan upp. Efter en stund stänkte jag på lite exta kaffe för att få sliftningar i "missfärgningen". För att ge papprena den sista genuina "gammalt papper"- kännsla tog jag fram tändaren. Efter lite försiktigt eldande blev paprena så här fina =)

Ja vist ja... jag använde dubbelhäftande tejp att sätta fast mina "gamla papper" med på den svarta kartongen jag använde som "bakgrund" i ramen =)

1 kommentar:

 1. häftigt!

  vilken läcker bröllopsresa ni verkar ha haft! roligt att vara på flera olika ställen!
  ja till central park bara MÅSTE jag. picknicknörd som jag är. det är typ det enda som varit inplanerat sedan länge! haha!
  empire state building får vi se om vi besöker. jag var där sist, men vill mattias dit så åker vi upp. för häftigt var det ju!
  time square ska vi absolut försöka gå förbi på kvällen!
  tack!

  SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)