söndag 30 maj 2010

Virkat godis -Polkagrisar

Det låter kanske inte klokt, men jag har virkat polkagrisar. Jag vikade ju engelsk konfekt förut. Nu har alltså godisskålen utökats med polkagrisar också. Blev inspirerad efter att ha varit i gränna och bakat polkagrisar i påskas. Polkagrisar är ju super gott i både choklad och glass, om ni missat det =)
Är du också sugen på en liten skål med polkagrisar? Här kommer receptet... jag menar mönstret=)

Till en polkagris behövs:
Virknål 2, vitt och rött garn, om du inte väljer annan "smak", Jag valde vitt och blått till blåbärs polkagris och vitt och svart till lakrits =) Jag använder Jasmine 8/4 100% bomull från kinna textil. Lite stoppmatrial, jag använder syntetvadd.

Virka 10 lm sen fasta maskor i totalt 18 varv. Jag valde att virka 2 varv vitt, 2 varv rött, 4 varv vitt osv. Då blev det 3 röda linjer. Gör man många kan man ju göra ränderna lite olika så inte alla blir likadana. Jag sydde ihop början och slutet med vitt garn. sömmen placerar jag sedan mitt på "undersidan" av polkagrisen. Tycker att det blir bättre form så än att ha sömmen i sidan. Ena långsidan sys ihop. Pilla in stoppningen. sy ihop andra långsidan. Taadaa du har en polkagris =)

2 kommentarer:

 1. Kul att ha hittat hit till din mycket inspirerande blogg:)
  Jättefina polkagrisar! Jag håller själv på med att virka lite smågodis.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Välkommen! tack för de fina orden=)
  Alltid kul att kunna inpirera andra
  /Emma

  SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)