fredag 11 oktober 2013

Hur man gör vackra rosor av papper

Så var det fredag igen =) och jag tänkte bjuda på ett nytt pyssel. Ni som följer mig på instagram eller är min vän på facebook har sett att jag har gjort lite olika rosor av papper. Eftersom flera har frågat hur jag gör tänkte jag nu dela med mig av "receptet".


Här använder jag rosorna som kylskåpsmagneter. Bara att klistra på en magnet. 
På den lila har jag även klistrat på några pärlor.


Längre ner hittar du en mall på rosenbladen. Högerklicka och spara. Sen kan du själv avgöra hur stora dina rosor ska bli. De jag visar här är har jag skrivit ut mallen på ett A4. Bilden är i formatet png vilket innebär att den är "genomskinlig" så om man vill ha en  mönstrad ros kan man lägga den över en bild i datorn innan du skriver ut.

Min ros byggs upp av 5 st "blommor" varje blomma har 6 st kronblad. När jag har skrivit ut mallen klipper jag noggrant ut varje blomma ( det blir snyggast om man klipper bort alla linjen). På mallen finns även (gröna) blad att sätta under rosen men det är ju en smaksak om man vill ha med dem. Jag har gjort rosor både med och utan.När du klippt ut alla delar är det dags att sätta ihop rosen. Med hjälp av en penna böjer jag till bladen så de blir lite rundade och böjer upp dem lite. Jag använder min limpistol för att sätta ihop blommorna. på den första sätter jag lim rätt högt upp på bladen, för jag tycker det är snyggt när rosen är lite "knoppig" i mitten. På resten av blommorna sätter jag lim i den nedre delen av bladet och en klick i mitten. varje ny blomma sätter jag med lite förskjutning till föregående. Jag börjar alltså med mitten och slutar med de yttersta bladen. Med hjälp av penna, penselskaft eller sticka böjer jag sen till bladen så de ser mer naturliga ut. Jag böjer mer på de yttre än på de inre.
För att spara min mall högerkickar du på bilden och sparar. sen är det bara att öppna den i valfritt program (om du inte har något bildbehandlings program går det lika bra att använda tex word) och skriva ut i den storlek du vill.

Lycka till

9 kommentarer:

 1. Tusen miljoner tack för att du har delat med dig av detta. Jag och barnen har pysslat ikväll och det lär bli fler rosor fler kvällar. TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va' glad jag blir! :D tack för att du tog dig tid att kommentera

   Radera
 2. Tack så mycket! Fina! Måste prova /Elin Forsman

  SvaraRadera
 3. Hej. Jag har länkat till dig från min blogg kreativafroken.wordpress.com. Jag hoppas det går bra annars tar jag bort den.

  Tack för en jättefin och bra blogg.

  /Linda

  SvaraRadera
 4. Jättefin! De ser ju nästan äkta ut :D

  SvaraRadera
 5. Testade att göra dina vackra rosor igår! Jätteroligt! Blev mycket nöjd!!!
  TACK!!! / A-L

  SvaraRadera
 6. Jättefina ska prova att göra dem.Tack för tipset. Glad påsk.

  SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)