torsdag 17 oktober 2013

Små vantar till min lilla tjej

Det börjar ju bli kallare och det är inte helt ovanligt att det behövs vantar nån gång under dagen. Lilla E's duktiga mormor har stickat några tidigare så vi har det mest akuta behovet tillgodosett. Men när man är en liten aktiv tjej, som är mästare på sandkaksbak och trehjulingsrace, så kan det behövas några extra =) Jag har inte stickat vantar sedan syslöjden så jag tyckte det var på tiden.
Jag har några nystan med 2-trådigt ull garn som jag haft i mina gömmor i ca 10 år. Det ena färgade jag med blåbär och karamellfärg i somras. Det hade från början en underlig rosa färg men efter lite tid i grytorna blev det en lätt melerad blåbär och mjölk-färg. Mönstret jag använde till vantarna hittade jag på Ravelry (här hittar du mina vantar på ravelry och länk till mönstret) det är på engelska men väldigt lätt att begripa.

Blommorna är virkade av samma sorts garn fast i lila. Det är en "magisk maska" med fem kronblad runt om. Varje blad virkas: 1fast maska, 1 stolpe, 1 dubbelstolpe, 1 stolpe. Jag drog inte ihop ringen ordentligt utan lämnade ett "hål" i mitten där jag sen, när blomman var fastsydd, sydde fast en pärla.
 
1 kommentar:

  1. Söta! Jag håller också på med mina första vantar sedan urminnes tider. De skulle passa fyraåringen, men blev för små. Oooops.. :)

    SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)