tisdag 24 mars 2009

Björnbärsmuffin, hallontårta och ett kex

Här är dom, resultatet av mitt virkande. Det jag visat innan blev till en muffin med björnbär. En gräddig tårtbit med hallon och ett singoallakex virkade jag igår av bara farten när jag halvlåg i soffan och försökte att inte somna innan min man kommit hem. Allt är taget direkt ur huvudet.. så jag kommer inte kunna gör 2 likadana =)

Kexet är virkat i tre delar över, mitten och under. I det övre lagret har jag börjat med röttgarn. Virkade luftmaskor till en cirkel som jag sen virkade fasta maskor runt om. Nästa varv är röda stolpar 2 i varje fastmaska sen bytt till ljusgult och gjort ett till varv till med stolpar även här 2 i varje. Mitten delen är virkad på samma sätt men i vitt garn och den undre i gult.

Björnbärsmuffinsen virkade jag också i flera olika delar. Den vita formen, den gula muffinsen, den blå sylten, (eller vad man ska kalla det) och bären på toppen. Muffinsdelen är virkad i bara den ena maskbågen, det gör att den har som en rand som går som en spiral runt om. Formen är däremot virkad i båda maskbågarna och blir "knottrig" istället. De blå prickarna är broderade. Broderade även två streckade linjer med grått i nederkanten av formen. Trädde i ett rätt smalt siden band , man ser bara rosetten men bandet går runt om hela. Muffinsen är stoppad med syntetvadd.
Till sist tårtbiten. Jag virkade 2 trekanter som blev typ lika stora. Jag började i den smala spetsen som om jag skulle ha virkat en cirkel. Ökade maskantalet i mitten då och då ;-) sist gjorde jag fasta maskor runt kanten. På överdelen virkade jag smygmaskor tror jag det heter så jag skulle få rätt storlek på fyllningen och bara kunde köra på fram och tillbaka med olika färger tills den var lagom hög. Ena kanten var alltså öppen. Åh, va snurrigt det blir när man ska förklara.. jag borde ha fottat. Sen sydde jag i alla fall ihop underdelen med den andra och stoppade med syntetvadd. Virkade lite fina bågar på ytterkanten som sprittsad grädde. Sist toppade jag med ett hallon =)
När det skulle fottas plockade jag fram ett fat från fin-kaffeservisen. Använder egentligen bara den när det är kalas. Kaffekopparna är så små och guldkanterna gillar inte maskindisk. Annars skulle jag använda det varje dag =)

2 kommentarer:

 1. Hej gumman.

  Bara huuur söta som helst, såna skulle jag också vilja ha ;)
  Du e då för rolig med ditt pyssleri och idéer. Saknar dig,

  Kram kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Men JÖSSES så fina! Vad duktig Du är! Heja Dig!

  SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)