torsdag 19 mars 2009

"Gammalt papper" skyltar

Jag har gjort lite skyltar till Fortet. Skyltarna kommer att sitta på lite här och där för att ge lite ledtrådar till våra besökare. Tanken är att de ska se ut som gamla papperslappar typ papyrus eller så.
Jag började med att plocka fram akvarellfärgerna. Ritade ut en ruta på ett akvarellpapper. Sen målade jag tre olika bruna nyanser i rutan med mörkare utåt kanterna och ljusare i mitten.

Jag fotograferade sedan rutan rakt uppifrån. Jag använde kameran för att få med mer av strukturen än vad jag skulle fått om jag hade lagt den i shannern.
I Photoshop beskar jag bilden. Den använde jag indesign för att lägga texten. Lättare där än i photoshop när man har många tycker jag (som ni kanske mins är inte jag och photoshop vänner). Hittade ett typsnitt som jag tyckte passade bra, "Blackadder ITL"heter det.

Jag tryckte sedan mina skyltar på aluminium plåt som jag först klippte till i lagom storlek (120 x 40 mm). Stansade även ut hål för skruvar så man enkelt kan sätta upp dem på väggarna.
Kommer ev. att göra en karta också i samma stil. Glömde att fota kartan när jag var på jobbet senast. Så den får vänta.Vet ju inte riktigt hur kartan ser ut, och man vill ju inte luras genom att göra den fel =)

1 kommentar:

  1. Vilka supersnygga skyltar! Wow! Jag blir så imponerad av allt så det är inte klokt!

    Jag har ännu inte lyckats få ner mat eller dricka i tangentbordet. Men det är väl bara en tidsfråga antar jag! :-)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Det skulle vara kul om du ville lämna en kommentar :)
Ha en härlig dag :)